Дърпано пилешко по специална рецепта

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 500 г (без кости и кожа)

зехтин - 2 с.л.

пушен червен пипер - 1/2 с.л.

смлян кориандър - 1 ч.л.

смлян кимион - 1 ч.л.

чесън на прах - 1 ч.л.


сол

черен пипер - 1/2 ч.л.

лайм - сок и кора от 1 бр.

 

Начин на приготвяне:

Смесете в купа зехтин, пушен червен пипер, смлян кориандър, смлян кимион, чесън на прах, сол на вкус, черен пипер, сок и кората от един лайм.

Разбъркайте до получаване на гъста каша.

Поставете пилешките бутчета в съд, купа или голяма найлонова торбичка, изсипете маринатата отгоре и разбъркайте, за да се покрие равномерно всяко парче пилешко.

Сложете месото в хладилник за поне два часа.

Сложете маринованите бутчета в керамичния съд на уред за бавно готвене, похлупете, включете на първа степен за четири часа.

Ако нямате уред за бавно готвене, сложете месото в тавичка с малко вода и покрийте с алуминиево фолио. Гответе във фурната на 150 градуса за четири часа.

Извадете готовото пилешко, сложете го върху дъска за рязане и оставете да почине за пет минути, след което накъсайте с две вилици.