Фантастични пълнени тиквички - най-хубавите, които някога сте опитвали

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

тиквички - 4 бр.

шунка - 16 парчета слайс

ементал - 8 парчета слайс

ЗА ПЪЛНЕЖА

зелен лук - 2 стръка

спанак - 100 г


козе сирене - 150 г

бекон - 100 г пушен

магданоз

копър

сол

черен пипер

галета

ЗА СОСА

масло - 60 г

брашно - 1 с.л.

прясно мляко - 200 мл

сметана - 200 мл, за готвене

сол

черен пипер

кашкавал - 150 г

кетчуп

 

Начин на приготвяне:

1. Тиквичките се разрязват по дължина.

2. Издълбайте с лъжица и посолете.

3. Пригответе плънката, като в малко олио се задушава вътрешността на тиквичките, лукът, спанакът, беконът и подправките.

4. Сваля се от котлона и се добавят сиренето (нарязано на кубчета), магданозът и копърът.

5. Прибавя се и 1 с.л галета. Разбърква се добре.

6. Пригответе соса, като в маслото запържите брашното.

7. Налейте млякото и накрая сметаната и подправките.

8. Наредете отцедените тиквички в намаслена тава.

9. Сложете на масата две парчета шунка, които леко да се застъпват.

10. Сложете от плънката и навийте на руло.

11. Така направете и с останалите парчета шунка.

12. Наредете ги в тиквичките.

13. Всяко парче Ементал срежете на две и ги наредете върху рулцата в тиквичките.

14. Налейте малко вода и печете на 200 градуса до омекване на тиквичките.

15. Малко преди да станат готови, ги поръсете с кетчуп и ги залейте с приготвения предварително сос.

16. Поръсете обилно с настърган кашкавал и върнете пълнените тиквички във фурната за 10 минути.

 

Приятен апетит!