Гъби с ориз и моркови на фурна - ето как

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

гъби - 500 г

ориз - 300 г

лук - 1 глава

моркови - 1 бр.

зеленчукова подправка - 1 с.л

черен пипер - 1 ч.л.

магданоз - 1/2 връзка


гъбен бульон - 1 ч.ч.

вода - 2 ч.ч

масло - 100 г

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете и нарежете лука, моркова и гъбите. Измийте ориза.

2. В дълбок тиган задушете в маслото първо лука и моркова.

3. След това добавете гъбите.

4. Оставете да се задушат и добавете ориза.

5. Запържете, докато стане стъклен.

6. Овкусете с подправките и изсипете в тава.

7. Добавете бульона и водата и запечете, докато оризът на фурна поеме течността.

Готово е! Приятен апетит!