Гювеч с луканка и зеленчуци - вкусотия

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

домати - 4 бр.

чушки - 2 бр. пресен пипер

луканка - 250 г

краве сирене - 200 г

краве масло - 4 с.л.

чубрица - 2 ч.л.


червен пипер - за поръсване

яйца - 4 бр.

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете доматите на дребни кубчета и сложете на дъното на гювечетата (по 1 домат на гювече).

2. Върху тях сложете ситно нарязаният пресен пипер и луканка.

3. Следва натрошеното сирене, а върху него сложете 1 лъжица размекнато краве масло.

4. Ястието поръсете с чубрица и запечете за двадесетина минути на 200 градуса.

5. След това върху всяко гювече счупете по едно яйце, като жълтъка се пука, за да се разтече.

6. Поръсете с щипка червен пипер и допечете за още две три минути.

 

Приятен апетит!