Има смисъл

icon
Sofialive.bg

Знаеш ли, че всяко седмо дете в България на възраст до 7 години е с наднормено тегло? А замислял ли си се, че след няколкото килограма отгоре следват риск от диабет, сърдечни проблеми и други подобни? Е, ние се замислихме, благодарение на двама симпатяги (които вече познаваш), решени да променят статуквото и да преборят кофти ситуацията в България, като запалят искрата към по-добра среда за нашите деца.

0_640

Треньорите по бразилско Джу Джицу Борислав и Владимир Кирилови силно вярват, че децата наистина са нашето бъдеще. Но по-важно е, че са твърдо решени да предизвикат промяната, за нуждата от която институциите си затварят очите, а родителите често пропускат. Двамата са сред полуфиналистите в Промяната - конкурс на фондация Reach for Change, която дава възможност за реализация на иновативни идеи и проекти за решаване на проблемите на децата и младежите в България.

twisted_jui_jutsu_3_1024

В конкурса Боби и Влади участват със създадената от тях Twisted Kids - програма за здрави деца. "Децата се движат все по-малко, хранят се все по-лошо и следват все по-негативен личен пример", казват те, но за разлика от българския маниер само да се мрънка, правят крачка към победата над тази лоша тенденция. В центъра на Twisted Kids е бразилското Джу Джицу - един от най-подходящите за децата спортове. И тъй като истината винаги е в баланса, двамата са разработили комплексна програма от тренировки, хранене и активна работа с обкръжаващата среда на детето, защото само така могат да се очакват устойчиви резултати. И имай предвид, че всичко дотук не са просто гръмки приказки на някакви самозванци. Влади и Боби са изпитали изключителния положителен ефект от тази практика върху самите себе си, а днес мечтаят да споделят опита и знанията си и да променят начина на живот на хиляди български деца и техните семейства.

Подкрепи Влади и Боби в уеб сайта на конкурса, където можеш да гласуваш до 24 ноември.
Стискаме палци да стигнат до финал и да виждаме все повече
истински пълноценни български деца.
Ето тук ще откриеш повече за тяхната дейност и бразилското джу джицу за деца

Мернахме басистката на Анимационерите и на Moby край НДК и нямаше как да не я заговорим