Ябълков сладкиш с яйца

icon
Sofialive.bg
Източник: supichka.com

Необходими продукти:

Необходими продукти:

ябълки - 2 броя

яйца - 4 броя

захар - 2 чаени чаши

брашно - 2 чаени чаши

олио - половин чаена чаша


вода - половин чаена чаша

бакпулвер - 1 брой

ванилия - 1 брой

лимонова кора - от 1/2 лимон

орехи - по желание

 

Начин на приготвяне:

Намазняваме съда, в който ще печем, с малко масло.

Нарязваме ябълките на полумесеца и ги подреждаме.

Аз ги наръсих с една лъжица захар за повече сладост и малко мусковадо, понеже харесвам вкуса (тези неща не са задължителни).

Разбиват се добре яйцата със захарта, след това се добавят яйцата и олиото и ванилията.

Бакпулверът и брашното се смесват и се прибавят и те.

Сместа се разбива, докато се получи гладка хомогенна смес.

Накрая се добавят смлените орехи, разбърква се добре и се изсипва върху ябълките.

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, проверяваме с клечка за изпичането на сладкиша с ябълки.

Като се изпече, изваждаме от фурната.

Когато поизстине, обръщаме в чиния/поднос.

По желание, може да се украси с бита сметана.