Яхнийка с пилешко месце и зеленчуци

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 2 бр.

зехтин - 1 с.л.

масло - 1 с.л. краве

брашно - 3 с.л.

червен пипер - 1 с.л.

бульон - 1 кубче, пилешки


черен пипер - на вкус

сол - на вкус

мащерка - 1 щ.

куркума - 1/2 ч.л.

магданоз - няколко стръка

чесън - 3 скилидки

 

Начин на приготвяне:

1.Пилето се сварява със сол и кубчето бульон във вода до готовност на месото, изважда се от бульона, изчаква се да изстине обезкостява се и се накъсва на дребно.

2.Бульонът се остава настрана.

3.Брашното, червеният пипер и подправките се смесват.

4.В дълбок тиган се слага зехтинът и маслото да се загряват.

5.Чесънът се надребнява и се слага в мазнината за няколко секунди да се запържи, след което към него се прибавят сместа от брашното и подправките.

6.Постепенно към тях се сипва по малко от отделения бульон, като се бърка непрекъснато до хомогенна гъста смес.

7.Накрая се добавя накъсаното месо, оставя се да заври и се маха от котлона.

8.Накрая кашата се поръсва с магданоз.

 

Приятен апетит!