Картофена яхния с чоризо

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

картофи - 700 г

чоризо - 300 г

чесън - 4 склидки

лук - 2 глава

олио - 50

доматено пюре - 3 с.л


брашно - 2 с.л. (нишесте)

сол

черен пипер

чубрица

червен пипер

магданоз

вода - 1 литър и половина

 

Начин на приготвяне:

Запържва се чесънът и лукът за 5-6 мин.

Добавят се нарязаните и измити от скорбялата картофи.

Задушават се за 10 мин и след това се добавя чоризито, овкусява се изброените подправки и се сипва горещата вода.

Добавя се след десетина минути доматено пюре към картофената яхния.

Оставя се да ври на тих огън за 30 мин.