Картофена супа с шпек салам - една по-различна рецепта

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

картофи - 1 кг

шпеков салам - 200 г

моркови - 3 бр.

олио - 70 мл

лук - 2 глава

чесън - 3 скилидки


сол

черен пипер

куркума

магданоз - 1/2 връзка

фиде - 30 г

ЗА ЗАСТРОЙКАТА

жълтъци - 2 бр.

кисело мляко - 1/2 кофичка

 

Начин на приготвяне:

1. Картофите се обелват, нарязват на кубчета и измиват добре.

2. Лукът и чесънът се нарязват на ситно, морковите се настъргват на рендето и се задушават с олиото за кратко.

3. Прибавят се картофите и нарязания на кубчета шпеков салам, овкусява се със солта, черния пипер и куркумата, долива се топла вода и се оставя на среден огън за около 20 минути.

4. Добавя се фидето, след 5-6 минути се изключва картофената супа и се добавя застройката от разбитите жълтъци и киселото мляко, които предварително сме терперирали с един черпак от горещия бульон.

5. Поръсва се икономичната супа със ситно нарязания магданоз.

6. Поднася се картофена супа с шпеков салам с резенче лимон.

 

Приятен апетит!