Картофи соте като в най-добрия ресторант - ето как у дома за НУЛА време

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

картофи - 1 кг

червен пипер - 1 ч.л.

черен пипер - 1 ч.л. равна

сол

чубрица - 1 ч.л.

олио


масло - 70 г

копър - 4 - 5 стръка

 

Начин на приготвяне:

1. Сварете измитите картофи до полуготовност.

2. Охладете ги, обелете ги и ги нарежете на по-едри кубчета.

3. Налейте в тавичка олио, колкото хубаво да покрие дъното и добавете маслото.

4. Сложете в загрята фурна да се сгорещи и успоредно с това овкусете картофите със сол, червеният пипер, черния пипер и чубрицата.

5. В загрятата мазнина в тавата сипете картофите и разбъркайте, докато се покрият.

6. Пъхнете да се запекат във фурната до лек загар.

7. Извадете картофите соте и веднага объркайте със скълцания копър.