Китайска питка със зелен лук у дома

icon
Sofialive.bg

Необходими продукти:

брашно - 300 г

вода - 150 мл вряла, 100 мл.топла

сол - 1/2 ч.л.

олио - 4 с.л.

зелен лук

масло


 

Начин на приготвяне:

В купа си сипваме брашното, добавяме на тънка струя горещата вода, започваме да замесваме.

Добавяме солта, олиото и останалата вода.

Замесваме тесто за плоските питки и оставяме за 30 миннути.

Разделяме тестото на равни топчета, всяко едно разточваме, поръсваме със зелен лук, навиваме на руло и след това на охлюв, поръсваме с брашно и отново разточваме на тънко.

Пържим до златисто в намазнен тиган китайски питки със зелен лук.