Коледни локумки по домашна рецепта

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

мас - 2 ч.ч.

бяло вино - 1 ч.ч.

брашно - до меко тесто

локум - 2 кутии

ванилия - 1 бр.

орехови ядки - 1 ч.ч.


пудра захар - за овалване

 

Начин на приготвяне:

1.Маста се смесва с виното до еднородна смес, добавя се брашно, докато се получи много меко тесто.

2.Тестото се разделя на части и се оставя в хладилник за 2-3 часа.

3.Всяка част се разточва на кръг с дебелина 2-3 мм.

4.Кръгът се разрязва на триъгълници.

5.В широкия край на всеки триъгълник се слага част от парченце локум и орехова ядка, и се навива към центъра на кръга, така че да се получи като пуричка.

6.Сладките с локум се редят в ненамазнена тава и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, докато хванат лек загар.

7.Готовите коледни локумки с мас и вино се овалват още топли в смесената с ванилия пудра захар.

 

Да ви е сладко!