Крехки пържоли на фурна

icon
Sofialive.bg
Източник: vika-imperia550 / Pixabay

Необходими продукти:

свински пържоли - 1 кг

сол - 1 ч.л.

чубрица - ч.л.

червен пипер - ч.л.

черен пипер - на вкус

олио


 

Начин на приготвяне:

Накланяте една тавички и слагате всички подправки в получилия се наклон заедно с малко олио и вода, колкото да се получи кашичка от подправките.

Ако пържолите ви са много мазни, може да не слагате олио.

Начуквате пържолите и започвате да ги овалвате в кашата от подправки и да ги редите в тавичката.

След като овкусите всички пържолите и ги наредите, покрийте тавата с фолио и ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180°C .

След един час махнете фолиото и ги запечете до готовност.

Могат да се сервират с гарнитура по желание.

Рецептата има възможност да се допълни с гъби, които се нареждат върху свинските пържоли.