Крехко пилешко месо с гарнитура от червен боб и зеленчуци

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 3 бр.

лук - 1 глава

моркови - 1 бр.

чушки - 1 голяма (червена)

олио

сол


черен пипер

мащерка

царевично брашно - за месото

соев сос - 2 с.л.

кетчуп - 2 с.л.

червен боб - 1 консерва (400 г)

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото на хапки и овкусете със сол, черен пипер и мащерка.

2. Загрейте олио в дълбок тиган, овалете месото в царевично брашно и запържете до златисто.

3. Извадете в чиния, добавете нарязан лук, морков и чушка на ленти.

4. Задушете зеленчуците докато омекнат и върнете месото в тигана.

5. Изсипете соев сос, кетчуп и консерва отцеден червен боб, разбъркайте добре и гответе до готовност на месото.

 

Приятен апетит!