Крехко пилешко в марината

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

пилешки пържоли от бут - 5 бр.

марината

олио - 80 мл

соев сос - 3 с.л.

оцет - 1 с.л.

сол


подправка за пиле - 1 с.л.

горчица - 1 с.л.

мед - 1 ч.л.

черен пипер - 1/2 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете олио, подправка за пиле, соев сос, горчица, мед, оцет, сол, черен пипер и се разбърква добре.

2. Пилешките пържоли от бут без кожа се намазват с получената марина и се нареждат в подходяща тава.

3. Отгоре се завива с фолио и печете в загрята фурна 180-200°C за 1 час.

4. Извадете и поръсете с нарязан ситно пресен магданоз.