Лаврак на фурна

icon
Sofialive.bg
Източник: pexels

Необходими продукти:

лаврак - 4 бр.

зехтин - 3 с.л.

лимон - 1 бр.

сол

чесън - 5 скилидки

бял пипер - млян за поръсване


магданоз - свеж

 

Начин на приготвяне:

Почистете лаврака и го филитирайте.

Овкусете със сол и оставете за около 20 минути, за да си поеме рибата солта.

Загрейте фурната до 200 °C.

Застелете дъното на тава за печене с домакинкса хартия.

Полейте със зехтин и наредете рибата.

Прибавете нарязаните скилидки чесън и парченца лимон, поръсете с бял млян пипер.

Запечете за около 25 минути.

При необходимост намалете градусите на фурната.

Поднесете готовите рибни филета с подходяща гарнитура /картофена салата/.