Лазаня с 4 вида сирена и специален сос

icon
Sofialive.bg
Източник: harryandlexy.com

Необходими продукти:

спанак - 1 кг замразен

лук - 1 бр.

чесън - 1 скилидка

яйца - 1 бр.

краве сирене - 1 бучка

сол


черен пипер

БЕШАМЕЛ

брашно - 1 1/2 с.л.

краве масло - 1 бучка

прясно мляко - 700 или 800 мл

индийско орехче

ОЩЕ

кори за лазаня - 1 пак.

кашкавал - за поръсване 4 сирена

стафиди - шепа

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте, изчистете и нарежете спанака на дребно.

2. Загрейте в тиган малко мазнина и задушете лука.

3. Добавете чесъна, а след 1 минута и спанака.

4. Пържете, докато намали обема си.

5. Махнете от котлона.

6. Добавете подправките, яйцето и натрошете сиренето.

7. Разбъркайте и заделете.

8. За Бешамела запържете брашното в разтопеното краве масло, докато промени цвета си.

9. Разредете с прясното мляко и изчакайте да заври и сгъсти.

10. Добавете солта и индийското орехче. Изключете и заделете.

11. Подгответе си корите за лазаня точно, като е описано в опаковката.

12. Вземете подходяща тава и сложете малко бешамел на дъното.

13. Подредете корите, малко от спанака, отново бешамел и така до изчерпване на количествата.

14. Завършете лазанята със спанак с корите и изсипете целия Бешамел, който е останал.

15. Поръсете с 4-те сирена, а след това и със стафидите.

16. Печете лазаня Куатро Формаджи в загрята фурна на 200 °C до готовност.

 

Приятен апетит!