Longboard Challenge

icon
Sofialive.bg

Времето се затопли и събитията на открито започнаха. В края на април отново ще имаш възможност да се докоснеш до онова нещо, което повечето хора оприличават на маса за гладене, но всъщност името му е лонгборд. След миналогодишния уъркшоп в парка Заимов, сега големите дъски ще хвърчат в Борисовата градина. Тестови лонгбордове ще бъдат предоставени от Sector 9, а от теб се иска само малко смелост.

Както и миналата година, ще се обърне внимание на децата и начинаещите бордисти, но oрганизаторите няма да пропуснат и по-напредналите. Подготвили са им интерсно състезание, в което да премерят уменията си. То ще бъде в стиловете Sliding и Dancing, като пример ще дадат про райдъра на Sector 9 Патрик Алдингер и неговият верен спътник Даниел Гогъл. Специалните гости ще се постарят да надъхат присъстващите с качествено каране, за да може надпреварата да бъде още по-оспорвана. В същото време момичетата ще могат да вземат участие в Wild Berries Sector 9 Competition.

longboard_pic_1024

Ако и това не ти е достатъчно и търсиш нещо още по-екстремно, можеш да отидеш до поляната под паметника, точно пред езерото с лилиите, и да покараш маунтинборд. Това чудо не е за всеки, но определено ще се хареса на търсачите на силни усещания. Кара се предимно офроуд - по трева, камъни, кал, става и за асфалт. Общо взето ще се запознаеш с лятната версия на сноуборда, само че около теб няма да има сняг.

mountainboard_1024

Приятната обстановка ще се допълва от музиката на DJ Vagabond и DJ Ramsey Hercules, а по-късно партито ще се прехвърли в Маймунарника, където няма маймуни, но има възможност ти да се направиш на такава.

Не забравяй да вземеш и протекторите, за да избегнеш нараняванията!


Longboard challenge ще се проведе тази събота (26 април)
на главната алея в Борисовата градина (успоредно на Цариградско шосе)


Ето и пълната програма:

от 12:00 до 14:00
- първи стъпки в лонгборда (уъркшоп за деца и възрастни)
- регистрация на състезателите
- тренировки за състезанието
от 14:00 до 16:00
- квалификации в категориите Sliding и Dancing
- Wild Berries Sector 9 Competition
от 16:30 до 18:00
- финали
от 18:00
- награждаване
от 22:00
- афтърпарти в Маймунарника

Текст Атанас Атанасов

Иска корсетът да се върне на мода, нищо че напомня уред за измъчване