Мини шницели от крехко пилешко и картофи

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

пилешко филе - 300 г

картофи - 2 средно големи

яйца - 1 бр.

магданоз - 1/2 връзка

кашкавал - 100 г

брашно - 2 с.л.


сол

черен пипер - на вкус

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото филе на кубчета, след това го сварете за около 10 минути в подсолена вода.

2. Сварете и картофите, след като са готови, ги намачкайте.

3. През това време си пригответе кашкавала, който трябва да настържете.

4. След като и филето и картофите са сварени, подгответе съд за всички продукти, поставете първо филето след това намачканите картофи, кашкавала, накълцания магданоз, яйцето, подправките и объркайте всичко добре, да се смесят продуктите.

5. След като е готово, вземете 1 лъжица от сместа и изсипете съдържанието в сгорещено олио,

6. Пържете от двете страни шницела за по 10-15 секунди до златисто.

7. Може да поднесете мини шницелите от пилешко филе и картофи с чеснов сос от майонеза, кисело мляко, копър и чесън.

 

Приятен апетит!