Мъчи ви безсъние? Тази рецепта на Петър Димков е помогнала на хиляди

icon
Sofialive.bg
Източник: принтскрийн

Според Националната здравна организация един от четирима души страда от нарушения в съня и това е тенденция, която се увеличава с всяка изминала година. Причините за това според тях са строго индивидуални, но най-вече чисто психологически.

Интернет пространството е пълно с рецепти за преодоляване на тези проблеми. Една от тях е на лечителя Петър Димков, който е помогнал чрез своите полезни съвети на хиляди хора да оздравеят не само от безсъние, но от редица болести като високо кръвно, склероза, алергии, укрепване на имунната система, главоболие, липса на апетит и редица други.

Често в неговите рецепти присъства букет от билки, всяка от които засилва действието на другата и прави рецептата много ефективна срещу причинителя на въпросния дискомфорт, който не ни позволява да заспим.

Съставките, които трябва да набавите и да съберете в една възглавница са:

босилек - 100 г

див кестен (цвят) - 100 г

мъжка папрат - 100 г


хмел (шишарчици) - 100 г

здравец (листа и цвят) - 50 г

жълта комунига - 50 г

лайка - 50 г

лавандула - 50 г

майорана - 50 г

маточина - 50 г

миризлива лазаркиня - 50 г

Общото количество на използваните билки: 800 г.

Размесени, те се поставят в приготвена от хасе калъфка с подходящи размери (30 на 40 см). Главата на спящия по този начин попада в центъра на силовото поле от подходящи енергии, които успокояват и унасят.

Лечителят препоръчва след поставяне на главата върху такава възглавница да се произнесе „заклинателна формула", която привидно играе ролята на „броене на числа" (популярен способ за заспиване), но всъщност има значение на същото самовнушение, което не пропускаше да упомене почти при всяко лекуване.

Заспиващият може да си повтори тези самовнушения, пожела­ващи сън и отпочиване, а би могъл и да „помечтае" - подпомогнатото от билките съзнание бързо се отпуска и човек заспива.

Желателно е, след като възглавницата се „пресова" от употреба, да се напълни с нови билки.