Наденица с картофи във фурна

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

олио

лук - 1 - 2 глави

варена наденица - 4 парчета

микс от зеленчуци - 3 - 4 с.л. по желание

картофи - 1 кг

червен пипер - 3 - 4 чаени лъжички


чубрица - 2 - 3 чаени лъжички

сол - 1 - 2 супени лъжички

вода

фолио

доматен сок - 350 мл (домашен)

 

Начин на приготвяне:

Намазвате една тавичка с олио и слагате нарязания лук.

Добавяте си и картофите, след като ги овкусите с червен пипер, чубрица и сол.

Нарязвате и нареждате наденичката отгоре.

По желание добавяме и зеленчуков микс.

Наливате около 2-3 пръста вода и завивате тавата с картофи с фолио.

Слагате в електрическата печка на 200 градуса за около 30 мин, махате фолиото и когато картофите са готови изпечени, добавяте доматеният сос и оставяте за още около 5-10 мин във фурната.