Най-пухкавите бухтички по рецепта на баба

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

брашно - 300 г

кисело мляко - 250 г

сол - 1 щипка

сода бикарбонат - 1 ч.л.

захар - 1 ч.л.

яйца - 2


олио - 250 мл за пържене

 

Начин на приготвяне:

Първо, смесваме содата с брашното и разбъркваме.

Разбиваме яйцата с киселото мляко, захарта и солта до хомогенна смес.

Малко по малко прибавяме брашното.

Омесваме едно много меко месо.

Разделяме тестото на две и разточваме два квадрата с дебелина от 5 мм.

Разрязваме дълги ивички от квадрата и от тях си режем ромбчета бухти.

Пържим го до златисто в загрятото олио.