Най-вкусната бисквитена торта, поръсена с ядки или плодове

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

бисквити - 2 пакета (400 - 500 г)

маскарпоне - 1 опаковка (500 г)

шоколад - 200 грама млечен

сметана - сладкарска, 1 опаковка (200 мл)

прясно мляко - за потапяне на бисквитите

ядки или плодове - по избор (за украса)



Начин на приготвяне:

1. Разбийте с миксер сметаната, докато се получи пухкав крем.

2.Добавете маскарпонето и продължавайте да бъркате с миксера до еднородна смес.

3. Настържете шоколада с ренде и го добавете към сметаната и сиренето и разбъркайте.

4. Вземете малка квадратна тавичка и наредете в нея, една до друга, потопените в мляко бисквити.

5. Намажете отгоре с част от сместа, така че хубаво да покрие всички бисквити, и върху нея пак наредете още бисквити, после пак намажете и така, докато ви свърши кремът и бисквитите.

6.Оставете бисквитената торта за една нощ в хладилник.

Може да украсите тортата със счукани лешници, бадеми, шоколадови пръчици и плодове.