Най-вкусните аспержи в масло - ето как

icon
Sofialive.bg
Източник: RitaE / Pixabay

Необходими продукти:

аспержи - 1 връзка

сол

черен пипер

краве масло - бучка

олио - 1 с.л. или зехтин

 

Начин на приготвяне:

1. Отрежете долната част на аспержите.


2. Измийте и подсушете.

3. В тиган разтопете кравето масло, заедно с олиото.

4. Сложете аспержите.

5. Запържете за кратко, като бъркате от време на време.

6. Затворете с капак тигана, намалете котлона и оставете за пет минути да се задуши леко.

7. Внимавайте да не загори. На аспержите не им трябва много. Достатъчно е леко да променят цвета си и да хрупкат.

8. Извадете и сервирайте веднага в подходяща чиния задушените аспержи в масло.