Независима продукция

icon
Sofialive.bg

Гледай ти каква обява: „Работилница Градско градинарство за начинаещи. Елате да си направим разсад за любими подправки и зеленчуци." Идем! Идем и още как! Струва ни се дори, че няма да се налага да водим ожесточени спорове по въпроса дали едно от най-належащите умения, което всeки гражданин би искал да придобие в наше време, е да си отглежда сам храната.

Работилниците се появиха по идея на Next Door Fair - три добри съседки, които обичат да готвят заедно, а в момента бачкат по онлайн платформа, която да улеснява хората в снабдяването с качествени местно произведени продукти, възможно най-близо до тях. Появиха се, значи, тези работилници и места не останаха. И първата (миналата неделя) и втората (на 2 март) преляха за отрицателно време. Феновете обаче не спряха да викат „О-ще! О-ще!" и - ето ти новина от последната минута - Криси, Яна и Дори обявиха нови дати. Запиши си 8 и 9 март и дръж съседките под око, за да не изтървеш кога ще отворят записванията. За подробности, разбира се, към момента няма как да говорим, но ето какво се случи дотук:

next_door_fair_4_960

Първата работилница бе водена от Лозан Миладинов. Възможно е името нищо да не ти говори, но за нас това е човекът, чиито домати биволско сърце ще помним за вечни времена. За втората е поканен Sandomax (Александър Кюркиев), около чието име пък навярно си свикнал да фучат скейтове и разни други дъски, но ето, че той си има и китна малка ферма и в нея отглежда малко зарзават и повече люти чушки (над 20 вида от най-лютите в света). Поради тази причина акцент в неговото участие ще бъде засаждането на чушлета и боб, но - каквито и да са следващите гост-фермери - може да се обзаложим, че ще си отнесеш минимум пълна щайга с подправки и, разбира се, тайните на занаята.

Следващите работилници Градско градинарство ще бъдат обявени тук.
Досегашните бяха с вход 25 лв. за ден и 40 лв. - за два,
с включени всички семена, инструменти и материали

Текст Елена Друмева / Фотография Next Door Fair

Харесва нещата на Аликзандър Маккуин и Нийл Барет, но и без тях изглежда добре