Омлет с тиквички и месо

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

тиквички - 3 бр.

кренвирши - 4 бр. /или друг колбас/

сирене - 100 г

лук - 1 глава

домати - 2 - 3 бр./ може и чери/

чесън - 2 скилидки


черен пипер - щипка

 

Начин на приготвяне:

Пасираме предварително сварените тиквички, нарязаните скилидки чесън и ситно нарязания лук.

Разбиваме яйцата с подправките.

Слагаме ги в тавичка, намазана с олио, добавяме тиквената смес, настърганото сирене и леко разбъркваме.

Отгоре редим нарязания на колелца колбас и доматите нарязани също на колелца.

Печем омлета в загрята до 180 °C фурна 40-50 мин - проверяваме с клечка.

Когато е суха, омлетът с тиквички е готов,

Гарнираме омлет с тиквички и колбаси с кетчуп или друг сос по желание.