Оригинална рецепта за бисквитена торта с нишесте

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

бисквити - 1 пакет обикновени какао

бисквити - 1 пакет обикновени бели

прясно мляко - 1 л

захар - 180

нишесте - 2 пакета с аромат ванилия

захарни пръчици - за поръсване


 

Начин на приготвяне:

1. Пригответе си тавичка, в която ще приготвяте бисквитената торта.

2. Наредете на дъното бисквити.

3. Изсипете 150 мл от млякото в панички и изсипете съдържанието на пакетчетата с нишесте.

4. Разбъркайте добре, докато се разтворят напълно.

5. Останалото мляко изсипете в тенджера и го сложете на котлона на средна степен.

6. След като се затопли, добавете захарта към него.

7. Разбъркайте добре.

8. След това на тънка струйка изсипете разтвореното нишесте към тенджерата с мляко.

9. Разбърквайте непрестанно, докато се сгъсти кремът.

10. След като е готов кремът, изсипете част от него върху бисквитите.

11. След това наредете още един ред бисквити и изсипете отново крем.

12. Накрая пак наредете бисквитки и разстелете с помощта на лъжица останалия крем, за да завършите домашната бисквитена торта.

13. Изчакайте малко да се охлади обикновената бисквитена торта с крем нишесте и поръсете със захарни или шоколадови пръчици.

14. Приберете в хладилника за 1 нощ и поднесете.

 

Да ви е сладко!