Паниран патладжан на фурна - тайната е в соса

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

патладжани - 2 бр.

яйца - 3 бр.

брашно - 5 с.л.

царевично брашно - 5 с.л.

панко галета - 5 с.л.

сол


черен пипер

олио - 60 мл

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте и обелете патладжаните.

2. В зависимост от големината на патладжана нарежете на три или четири вертикални филийки.

3. Всяка от тях разрежете от върха към периферията на ленти, наподобяващи длан.

4. В подходяща купа посолете и покрийте с вода за 30 минути.

5. След това отцедете и подсушете с кухненска хартия.

6. Яйцата разбийте с щипка сол и 30 мл олио (2 с.л.).

7. В подходяща чиния смесете бялото, царевичното брашно и панко галетата.

8. Към тях се добавете сол и черен пипер на вкус.

9. Всяко парче патладжан овалете в сухите съставки, след това потопете в яйцата и отново в сухата смес.

10. В тавата на фурна, покрита с хартия за печене, подредете всички парчета и отгоре полейте с останало олио.

11. Патладжаните печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

12. Поднесете със сос по желание.

 

Приятен апетит!