Патладжан на грил с интересна гарнитура

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

патладжани - 3 бр.

тиквички - 3 бр.

кашкавал - 150 г

олио - 100 мл

сол

 


Начин на приготвяне:

1. Почистете патладжаните и тиквичките, измийте ги и ги нарежете по дължина.

2. Намажете ги от двете страни с олио и гриловайте до готовност.

3. Нарендайте кашкавал.

4. Посолете грилованите зеленчуци. 

5. Върху всяко парче патладжан сложете от рендосания кашкавал, върху него тиквичка, отново кашкавал, пак патладжан и кашкавал, след което навийте на руло.

6. В тавичка подредете така приготвените апетитни рулца, без да мажете тавата, и поръсете с останалия кашкавал.

7. Запечете в предварително загрята фурна на 200°C до приятен загар.