Печена тиква с мед и орехи

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

тиква - 1 кг

мед - 5 с.л.

орехи - 1/3 ч.ч.

прясно мляко - 1 ч.ч.

канела - 1 с.л.

стафиди - по желание


 

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете тиквата на големи парчета.

2. Поставете ги в подходяща тава и ги залейте с прясното мляко и 1 ч.ч. вода.

3. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато течността се изпари наполовина.

4. Извадете тавата от фурната и върху всяко парче печена тиква поставете по малко мед и орехи.

5. Поръсете с канела и стафиди и върнете обратно във фурната.

6. Печете, докато се запекат добре ореховите ядки.

 

Приятен апетит!