Печена тиква с орехи и масло

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

тиква - 1 бр.

мед - на вкус

орехи -

масло - 1/2 пакетче

канела

вода - 200 мл


 

Начин на приготвяне:

Измиваме много добре самата тиква.

Нарязваме я и почистваме от семките.

Нареждаме я в тава, която може да бъде покрита с хартия за печене.

Нарязваме маслото и върху парчетата тиква поставяме по малко от него.

Отгоре изсипваме по малко мед, а върху меда - смлените орехови ядки.

Може да наредим цели такива, зависи от предпочитанията ни.

Отгоре поръсваме с малко канела.

Наливаме по дъното на тавата вода и поставяме в печката.

Печем тиквата в предварително загрята фурна на 190 °C за 40 минути.