Печени картофи с гъби

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

картофи - 1 кг пресни

гъби - 300 г печурки

рас ел ханут - 1 ч.л. пълна

сол

черен пипер

олио - 3 с.л.


масло - 50 г

ЗА ПОРЪСВАНЕ

чесън - 1 стрък, пресен

магданоз - 1/2 връзка

 

Начин на приготвяне:

Използвах пресни картофи, които измих добре, без да ги беля.

Нарязах картофите и гъбите на едри парчета.

На дъното на тава сложих олиото, пълна лъжичка от подправката рас ел ханут, сол и черен пипер на вкус.

Прибавих картофите и гъбите и разбърках добре.

Маслото нарязах и разпределих отгоре.

Вода не съм слагала, защото измих гъбите и те ще отпуснат.

Сложих тавата с картофите в загрята фурна на 200 градуса и пекох около час.

Междувременно разбърках 2 пъти.

След като картофите бяха готови, още горещи ги поръсих със ситно нарязани магданоз и 1 стрък пресен чесън и веднага сервирах.