Перфектните пилешки шницели у дома

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

пилешки гърди - 4 бр. обезкостени без кожа

брашно - 1/2 ч.ч.

яйца - 2 бр. разбити

галета - 1 пакет

пармезан - 1/4 ч.ч. настърган

босилек - 1/4 ч.ч. пресни листа


сол

черен пипер - на вкус

зехтин - за пържене

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 160 °C.

Поставете пилешките гърди между два листа найлоново фолио и ги начукайте с чук за месо или точилка, докато станат с дебелина около 1.5 см.

В плитка купа смесете заедно брашното, солта и черния пипер.

В друга плитка купа разбийте яйцата.

В трета плитка купа смесете галетата, пармезана и нарязания босилек.

Намажете всяка пилешка гърда, първо, в сместа от брашно, като изтръскате излишното, след това потопете в разбитите яйца и накрая намажете в сместа с галета, като натиснете галетата върху пилето, за да сте сигурни, че залепват.

Загрейте зехтина в голям тиган на среден огън.

Добавете панираното пилешко към сгорещеното олио и гответе за около 2-3 минути от всяка страна или докато стане златисто кафяво и се свари.

Прехвърлете шницелите в тава за печене и ги поставете в предварително загрятата фурна за около 5-10 минути, за да се изпекат.

Поднесете пилешките шницелите с гарнитура от листенца пресен босилек.