Пилешка пържола с гъбен сос

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

пилешки пържоли от бут - 5 бр. с кожа

ЗА МАРИНАТАТА

бяло вино - 1/2 ч.ч.

мед - 1 с.л.

соев сос - 1 с.л.

подправки за пиле - 1 с.л. микс


олио - 3 с.л.

ЗА ГЪБЕНИЯ СОС

гъби - 200 г

гъбен бульон

брашно - 2 с.л.

олио - 4 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1.Смесете продуктите за мариноване на пилешкото.

2.Наредете пилешките пържоли в дълбок съд и ги залейте с маринатата.

3.Оставете пържолите да се мариноват за около час.

4.Наредете пържолите в тава, налейте част от бульона и завийте тавата с алуминиево фолио.

5.Изпечете пържолите в загрята фурна до 200 °C за около 30 минути.

6.Отстранете фолиото и допечете до златист загар.

7.Почистете и нарежете гъбите на филийки.

8.Задушете ги до готовност в олиото.

9.Препечете брашното, прибавете го към гъбите при енергично бъркане.

10.На тънка струйка прибавяйте и бульона, като бъркате до сгъстяване, и внимавате да не образувате бучки гъбеният сос.

11.Поднесете неустоимите пилешки пържоли с гъбен сос и подходяща гарнитура.