Пилешки дробчета с розе

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

пилешки дробчета - 1 кг

зелен лук - 1 връзка

олио - 60 мл

чесън - 2 стръка пресен

моркови - 2 бр.

вино розе - 1 ч.ч.


гъби - 4 бр. печурки

доматен сок - 1 ч.ч.

сол

черен пипер

чубрица

червен пипер

захар - щипка

магданоз

 

Начин на приготвяне:

1. Накиснете дробчетата с вода и оцет за 30 минути. След това отцедете и изплакнете.

2. В тенджерка нарежете на ситно лук и чесън и настържете моркови.

3. Запържете ги с олиото, добавете нарязаните на ситно гъби, задушете за кратко, след което добавете измитите и отцедени дробчета.

4. Запържете ги и подправих с изброените подправки.

5. Добавете и доматения сок.

6. Разбъркайте и сложете в загрята фурната на 180 градуса за 20 минути.

7 .Поръсете готовото ястие с магданоз.