Пилешко филе с грах и картофи

icon
Sofialive.bg
Източник: supichka.com

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 3 - 4 бр., по възможност незамразени

грах - 400 г замразен

картофи - 5 - 6 бр.

домати - 400 г нарязани

лук - 1 глава кромид

морков - 1


растителна мазнина - 5 с.л.

брашно - 2 с.л.

дафинов лист - 2 бр.

червен пипер - 1 с.л.

черен пипер - 1 ч.л. смлян

копър - 1 ч.л. сух

чубрица - 1 ч.л. суха градинска

сол

 

Начин на приготвяне:

1.Пилешкото се измива добре и нарязва на подходящи парчета.

2.Запържва се леко в 3 с.л. мазнина, добавят се 3 ч.ч. вода, дафинов лист, черен пипер и сол.

3.Оставя се да къкри.

4.В друг съд се задушават в останалата мазнина нарязаните морков и лук.

5.Слага се брашното и червеният пипер, разбърква се добре и се залива с нарязаните домати.

6.Добавят се грахът и останалите подправки.

7.Всичко това се прибавя към месото.

8.Слагат се и нарязаните на резени картофи.

9.Пилешката яхния ври 15-20 мин.

 

Приятен апетит!