Пилешко месо с ориз и броколи

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

пилешко месо - 500 г

лук - 1 глава

чесън - 3 скилидки

олио - 5 с.л.

броколи - 250 г замразени

ориз - 1 ч.ч.


домати - 1 бр.

сол

черен пипер - 1/4 ч.л. смлян

пармезан - 4 с.л. настърган

кашкавал - 100 г настърган

 

Начин на приготвяне:

Богато ястие с пилешко - вкусно и много засищащо.

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода.

Бульонът се прецежда, месото се нарязва или накъсва на парченца.

В дълбок тиган се запържват нарязаните на дребно една глава лук и скилидките чесън.

След като омекнат, се прибавят размразените броколи, разделени на розички и измитият ориз за рецептата.

Зеленчуците се разбъркват няколко пъти, добавя се настърган един домат и се налива една чаша от бульона. когато оризът попие течността всичко се прехвърля в тава.

Към запеканката се прибавят свареното месо, сол на вкус, смлян черен пипер и още две чаши от бульона, в който са разбъркани две супени лъжици от пармезана.

Запеканката с пилешко се слага във фурна и се пече 50 минути на 190 градуса. Малко преди готовност се поръсва с останалият пармезан и настърган кашкавал.

Запеканката с пилешко, броколи и ориз се връща във фурната и се запича до желан загар.