Пилето с ориз на фурна става най-хубаво така

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

ориз - 2 ч.ч.

вода - 6 ч.ч.

чушки - 1 червена

олио - 2 с.л.

лук - 1 глава

пилешки бутчета - 3 бр.


хималайска сол - на вкус

бульон - 6 ч.ч пилешки

черен пипер - по желание

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете пилешките бутчета добре и ги разполовете на две, като горното бутче се отделя от долното.

2. Пуснете мултикукъра, изсипете олиото и поставете пилешкото.

3. Оставете да се запържи за 10 минути на програма Fry и извадете месото.

4. Добавете в кукъра измития ориз и наситнената чушка.

5. Прибавете солта, черният пипер и пържим на същата програма за още 10 минути.

6. Залейте с бульона и премахнете.

7. Вземете тавичка, в която изсипете сместа с ориза и пипера.

8. Отгоре наредете пилешко месо и поставете във фурната.

9. Печете ориза на фурна до готовност.

 

Приятен апетит!