Плодова торта в чашка със сметана - носталгия по лятото

icon
Sofialive.bg
Източник: Pixabay

Необходими продукти:

манго - 1 бр.

пъпеш - 1 к.ч. кубчета

праскови - 1 бр.

сладкарска сметана - 100 мл

шоколад - настърган

мента - прясна


 

Начин на приготвяне:

1. Разрежете мангото по дължина, махнете му семката и нарежете на кубчета.

2. По същия начин направете и с прасковата.

3. Пъпешът е хубаво да бъде от ароматен сладък сорт, в случая - Галия.

4. Разбийте сметаната с помощта на миксер.

5. На дъното на дълбока чаша или купичка наредете ред манго.

6. Сложете слой сметана.

7. Следва ред пъпеш, сметана, ред праскова и се завършва със сметана.

8. Плодовата салата се декорира с настърган шоколад и листенца свежа мента.

9. Сервира се охладена.

 

Да ви е сладко!