Постна картофена яхния с подправки

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

картофи - 1 кг

моркови - 3 бр.

лук - 1 глава

чесън - 6 скилидки

олио - 50 мл

червен пипер - 1 ч.л.


брашно - 1 с.л.

шарена сол - 1 с.л.

сол

черен пипер - на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Измиваме, обелваме и нарязваме на четвъртинки картофите.
  2. Морковите почистваме и режем на парченца, както и чесъна.
  3. В дълбок тиган запържваме почистения и нарязан лук и моркови за 5 минути.
  4. Добавяме картофите и пържим, като бъркаме.
  5. Поръсваме с брашното и разбъркваме.
  6. Овкусяваме с червен, черен пипер, сол и сипваме шарената сол.
  7. Доливаме гореща вода да покрие картофите.
  8. Намаляваме силата на котлона на половина и задушаваме под капак, докато картофите омекнат.
  9. Към края на готвенето добавям и нарязаните скилидки чесън за повече аромат на картофената яхния.