Пролетна яхнийка с картофи

icon
Sofialive.bg

Необходими продукти:

зелен лук - 1 връзка

пресен чесън - 1 стрък

олио - 5 с.л.

гъби - 200 г

пресни картофи - 800 г

червен пипер - 1/2 с.л.


домати - 1/2 ч.ч. пасирани

джоджен - 3 стръка пресен

копър - 3 стръка пресен

спанак - 1 шепа

сол

брашно - 2 с.л.

 

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленият лук и чесънът на дребно и ги служете да се задушат в загрято олио.

Разбъркайте на няколко пъти и добавете почистените и нарязани на филийки гъби.

Гответе пет минути, след което прибавете нарязаните пресни картофи.

Разбъркайте и малко след това сложете в тенджерата червения пипер, доматите и нарязаните пресни подправки.

Налейте вода, колкото да покрие зеленчуците, и овкусете картофената яхния със сол.

Постната пролетна яхния се оставя да къкри на тих огън, докато се сварят картофите.

Малко преди готовност се слага почистеният спанак.

Яхнията с гъби се оставя да се готви за още пет минути.