Пълнен патладжан без месо - ето как

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

патладжани - 2 бр.

домати - 2 бр.

чушки - 1 бр. червена

галета - трохи сух хляб

лук

чесън


пармезан - 2 с.л.

олио

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете патладжаните на две половини по дължина, посолете и поръсете с олио

2. Запечете на 190 °C за 25 минути.

3. Не се солят и отцеждат предварително.

4. След като ги извадите от фурната, леко с лъжичка ги разтворете по средата и напълнете с предварително подготвена смес от нарязани на ситно или пък минали през кухненски чопър два домата, една червена чушка, чесън на вкус, лук, малко и нарязан на ситно.

5. За уплътняване на сместа сложете шепа трохи от стар хляб.

6. Накрая сложете две супени лъжици настърган пармезан или друго сирене, както и нарязан магданоз.

7. Отгоре поръсете с олио

8. Отново всичко това отива във фурната за още 15/20 минути и готово!

 

Приятен апетит!