Пълнена палачинка по рецепта на баба

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

яйца - 3 бр.

прясно мляко - 300 мл

ванилия

брашно - 1.5 ч.ч.

масло - 60 г или олио

мармалад - 1 бурканче за мазане


 

Начин на приготвяне:

1.Разбиват се яйцата с тел, добавя се прясното мляко и ванилията, постепенно се слага и брашното, развива се добре, за да няма бучки.

2.Тавата на фурната се загрява на 200 °C, след което е време да сложим в нея маслото и да го разтопим, но много пуши и аз слагам олио, първо, и после веднага маслото.

3.Помагам си с вилица, за да се разнесе в цялата тава.

4.Изсипва се сместа за палачинки върху мазнината и се пече.

5.Палачинката се надига като географска карта.

6.Печем до розов загар и след това вадим и леко охлаждаме.

 

Приятен апетит!