Пълнени гъби с масло и чесън

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

гъби - 1 опаковка печурки

краве масло - 1 пакетче

чесън - 4 скилидки

колбас

кашкавал

маслини


подправки - по избор (червен, черен пипер)

 

Начин на приготвяне:

На гъбите се махат пънчетата, измиват се и се издълбават добре.

За пълнежа им по принцип може да се сложи, каквото имате в хладилника.

Аз лично съм сложила колбас, кашкавал и маслини.

Главното е да се разтопи масло със ситно нарязан чесън и магданоз за заливката им отгоре, която се загрява за две-три минути в тиган до разтопяване на маслото.

Отгоре се поръсват пълнените гъбки с подправки по избор, като аз лично съм сложила червен и черен пипер.

Пълнени гъби в масло и чесън се изпичат във фурната на 280 °C.