Пълнени картофи с шунка и кашкавал - тайната е в тази съставка

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

картофи - 8 бр. големи

шунка - 300 г

сирене - 100 г

кашкавал - 100 г

яйца - 1 бр.

масло - 20 г


олио - 2 - 3 с.л.

чубрица

черен пипер

 

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте добре без да се белят, надупчете ги с вилица и ги намажете с олиото.

2. Всеки картоф завийте с фолио, след което печете във фурна на 200 градуса за 1 час до готовност.

3. Когато са готови, от горната страна издълбайте внимателно с лъжица, така че да се оформи купичка.

4. Във всеки издълбан картоф сложете парченце масло.

5. Шунката нарежете на ситно, смесете с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и разбитото яйце.

6. Сложете подправките и разбъркайте добре.

7. С тази смес напълнете издълбаните картофи.

8. Напълнените картофи подредете в тавичка, може и директно върху разгънатото фолио и запечете за 20 минути на 180 градуса.

9. Изпечените пълнени картофи сервирайте топли.

10. Може да залеете с кисело мляко или друг сос по желание.

 

Приятен апетит!