Пълнени солени бухтички от тефтерчето на баба - Не пропускайте никоя стъпка

icon
Sofialive.bg
Източник: Thinkstock

Приготвят се само за 30 минути и стигат за цели 40 бройки.

Необходими продукти:

яйца - 1 средно голямо

кисело мляко - 1 ч.ч. /250 г/

олио - 3 с.л.

сол - ½ ч.л. /фино смляна морска/

брашно - 3 ч.ч. /около 420 г/


бакпулвер - 3 ч.л. /9 г/

олио - за пържене

 

Начин на приготвяне:

1. В купа сложете яйцето, киселото мляко, олиото и солта и с кухненска бъркалка ги разбъркайте до гладка смес.

2. Пресейте 2 ч.ч. от брашното с бакпулвера и постепенно го добавете към сместа.

3. Пресейте и останалата чаша и взимайки по малко, оформете меко тесто, което да прехвърлите върху плота.

4. Замесете меко и нелепнещо тесто, което да разточите върху набрашнения плот с дебелина не по-голяма от 0.5 см.

5. Нарежете на дълги ленти, а тях на ромбове бухтички.

6. Малка тенджера с диаметър в горната си част 16 см напълнете с олио, което да бъде с два пръста височина и го загрейте на 4 от 6 степени на печка.

7. Когато е напълно загрято, сложете три парчета тесто, които да пържите за около минута и половина на страна или до апетитен загар.

8. Готовите бухти прехвърлете в чиния, покрита с домакинска хартия и така продължете, докато изпържите всички. 

9. Сервирайте бабините бухти с овче сирене и домашно сладко от боровинки.

 

Приятен апетит!