Размърдай се!

icon
Sofialive.bg

Попадна ни една плашеща статистика - само 2% от българите спортуват редовно, а цели 78% - изобщо. Данните представят ситуацията в България за 2014 спрямо другите европейски страни. Страшничко, страшничко, казваме ние и аплодираме всякакви видове опити да се превърнем в по-активни, по-здрави и по-енергични хора. Защото - ако досега си разцъквал повечко пеша заради слънчевото време, задава се зима и е нужно сериозно да помислиш как да разнообразиш заседяването пред компютъра в офиса или у дома.

Move Week image

Ами, ето ти идея - започни добрите практики, като се включиш в Европейската седмица на спорта в България. Малко трудничко ни беше да смелим информацията в няколко реда, защото Европейската седмица на спорта - Move Week, стартира на 7-и септември, в България - на 14-и, а събития из страната ще има от 10-и до края на месеца. Избрахме обаче някои по-интересни занимания. На 17 септември от булевард Брюксел в посока Център /Цариградско шосе/ ще има Нощно атлетическо бягане. Ако минаваш през булевард Витоша на 20 септември между 12:00 и 17:00, ще се натъкнеш на познати лица от мъжкия национален отбор по волейбол. Те ще бъдат част от флашмоб инициатива, чиято цел е да популяризира предстоящото Европейското първенство по волейбол.

Move Week image

Също така между 18 и 20 септември в София ще има екстремно настроение -  Extreme fest ще те срещне с различни вълнуващи спортове в Княжеската градина. Очакват те колела, стена за катерене, тенис на маса, скокове с бънджи от кран, лонгборд училище за деца и родители, демонстрации с ролери, дрифт и мото-стънт шоу, баскетбол, бойни спортове, скокове върху въздушна възглавница (иха!), фрийрън, брейкденс, акробатика и много музика. Ох, задъхахме се, ще си починем. За малко само, после отиваме на спорт. Ще се видим при паметника!

Move Week image

Европейската седмица на физическата активност и спорта - Move Week,
е част от кампанията NowWeMOVE на
Международната асоция за спорт и култура ISCA.
Активностите се провеждат за поредна година,
а ние стискаме палци да продължат до безкрай.
Повече информация ще откриеш на www.bulgaria.moveweek.eu


И ето по едно малко в името на лонгборда - за обща култура. Цък и цък.
И едно за брейкденса. Айде със здраве!

Палавите лондонски ексцентрици New Club Kids се изсипват довечера в Culture Beat. Лейди Гага пасти да яде