Руло с тиквички и бекон

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

За блата

тиквички - 2 бр. /500 г/

чедър - 70 г

яйца - 3 бр.

сол

За майонезата от авокадо


авокадо - 1 голямо /150 г/

крема сирене - 30 г

дижонска горчица - 1 ч.л.

лимонов сок - 1 с.л.

сол - на вкус

пушен бекон - 100 г на слайсове

 

Начин на приготвяне:

Тиквичките се настъргват, посоляват и оставят за кратко.

След това се прецеждат.

Към тях се добавя чедърът и разбитите яйца.

Обърква се с шпатула или лъжица.

Сместа се изсипва в тава, покрита с хартия за печене.

Пече се на 200 °C за около 20 минути. Преценете според фурната си.

Като се извади, блатът от тиквички се оставя да изстине.

През това време си направете майонезата от авокадо.

Всички съставки се смесват и пасират. Може и в блендер.

Блатът се намазва майонезата. Не съм ползвала всичката майонеза за нашето солено руло, малко ми остана.

Отгоре се нарежда беконът.

Завийте на руло и приберете рулото от тиквички в хладилника.