С идването на септември времето се променя драстично. Вижте прогнозата до 6 септември 2023

icon
Sofialive.bg
Източник: Getty images

Представяме ви прогноза за времето от 31 август 2023 до 6 септември 2023. В четвъртък над централната и източната част от Северна България, както и над планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, в североизточната част от страната ще е с повишена вероятност за градушки.

От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух и температурите и в Източна България ще се понижат. Максималните ще са предимно между 28° и 33°. През нощта срещу петък и в петък краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на места в Южна и Източна България. Вятърът ще е северозападен, слаб до умерен.

През почивните дни вятърът ще се ориентира от североизток, слаб, в източните райони до умерен. По-значителни временни увеличения на облачността, с краткотрайни валежи ще има на места в източните и планинските райони; над западната половина от страната ще преобладава слънчево време.

Още: Докога ще продължи топлото време? Ето истината

Преобладаващите максимални температури ще са между 27° и 32°. В началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево и в понеделник температурите ще се повишат. Ще се появи разкъсана висока облачност, която във вторник от югозапад ще се увеличи. Повишава се вероятността за валежи, главно в западната половина от страната.

Жълт код за опасно време. Ето къде!