Сладка млечна баничка само за ценители

icon
Sofialive.bg
Източник: supichka.com

Необходими продукти:

кори за баница - 400 г

масло - 120 г

заливка

прясно мляко - 600 г

захар - 160 г

ванилия - 2 бр.


яйца - 4 бр.

пудра за поръсване

 

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото.

2. Взема се една кора и с четка се намазва леко с масло, може и с олио.

3. По тясната страна кората се нагъва като хармоника и редите в подходяща правоъгълна тава.

4. Така оформете всички кори, наредете една до друга и отгоре поръсете с разтопеното масло.

5. Печете в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 20 минути и извадете.

6. Пригответе заливка, като разбивате яйцата със захарта и сипвате в затоплено прясно мляко овкусено с ванилия.

7. Залейте баницата и върнете във фурната да се пече още 25 минути.

8. Извадете млечната баница, охладете, нарежете и сервирайте поръсена с пудра захар.

 

Да ви е сладко!